Ubuntu 9.10 AMD64

MY bug list!

Bug #1
Intermittently Missing audio devices in dropdown menu.

Crash #1
Hello everyone,

I have gotten WSPR SVN version to build on my x64 system with the
following software below.

WSPR will intermittently display the blue spectrum data and process only
3 intervals before giving a Segmentation fault error and crashing.

Has anyone see this problem before?
I'm currently stuck at this point.

Any advise would be appreciated.

Thanks

Graeme

My system configuration:

Ubuntu 9.10 x64

Linux 2.6.31-16-server #53-Ubuntu SMP Tue Dec 8 05:08:02 UTC 2009 x86_64
GNU/Linux

ii python2.5-dev 2.5.4-1ubuntu6
i python-numpy 1:1.3.0-3
ii python-imaging-tk 1.1.6-3ubuntu1
ii python-pmw 1.3.2-3
ii libportaudio2 19+svn20090620-0ubuntu1
ii libportaudio2 19+svn20090620-0ubuntu1
ii libsamplerate0-dev 0.1.7-2
ii portaudio19-dev 19+svn20090620-0ubuntu1
ii g95 0.92-20090618

Root:/usr/local/src/wspr# wspr
******************************************************************
WSPR Version 2.0_r1714 , by K1JT
Run date: Thu Dec 24 08:35:46 2009 UTC
Segmentation fault

Crash #2
Crashed on audio processing.
First attempt.
root:~# python /usr/local/bin/wspr.py
******************************************************************
WSPR Version 2.0_r1714 , by K1JT
Run date: Sun Jan 3 09:53:02 2010 UTC
Expression 'ret' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1026
Expression 'AlsaOpen( &alsaApi->baseHostApiRep, params, streamDir, &self->pcm )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1183
Expression 'PaAlsaStreamComponent_Initialize( &self->capture, alsaApi, inParams, StreamDirection_In, NULL != callback )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1410
Expression 'PaAlsaStream_Initialize( stream, alsaHostApi, inputParameters, outputParameters, sampleRate, framesPerBuffer, callback, streamFlags, userData )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1991
An error occured while using the portaudio stream
Error number: -9985
Error message: Device unavailable
Error in soundin -1